Deelnemers & Gerechten

1. Kook Atelier

  • Een goed begin

    Waddenoester met keuze uit verschillende toppings

  • Blikvanger
    ●●●

    Fruits de Mer
    (U betaald 1 Kogertje extra als statiegeld op het servies)

  • Lam zat
    ●●●

    Texels Lam | Artisjokken barigoule | Jus van komijn

  • Pure liefde
    ●●

    Proeverij van pure chocolade

  • Kook Atelier menu

    Wilt u van meer dan één gerechtje genieten? Vraag dan naar ons Kook Atelier menu met bijpassende wijnarrangement.

  • Wijn & champagne

    Wij schenken verschillende bijpassende wijnen en champagne.

2. GUSTA

  • Volharding zomereend van de Graanstoppel
    ●●

    eendenbout | rode kool | eigen oogst aardappel & ui | hete bliksem | 5 spices

  • Uit de Polder Eierland
    ●●

    gerookte ganzenborst | TX gin | Annabel aardappel | TX yoghhurt

  • Texels Wild Stroompje
    ●●

    TX cranberry paté | Texelstroompje | duindoorn | hoornderring | jutterparels

  • Jågerworst

3. Isolabella

  • Een variatie van gerechtjes
    ● / ●● / ●●●
    Isola Bella viert het 15 jarig jubileum door een wisselend menu te serveren. Gedurende 3 dagen kunt u zich hier laten verassen door diverse hoogstandjes uit de Italiaanse keuken. Buon appetito!

4. Taj Mahal

  • Butter Chicken
    ●●
  • Lams Bhuna
    ●●
  • Sabji Curry
    ●●
  • Samosa
  • Tandoori Chicken & Onion Bhaje

5. Beachclub Texel

  • Op kersen gerookte tong
    met huisgemaakte salsa
  • Gerookte poon ingelegd
    ●●
    met zeekraal met huisgemaakte atjar
  • Op hooi gerookte lamshaas
    ●●●
    ingewikkeld in poon met verassingsschuim

6. Passie

  • Bitterbal van Kalfszwezerik
  • Gepocheerd Eitje
    ●●
    spinazie | aardappel truffelschuim
  • Pijlstaart Inktvis
    ●●●
    gele curry | paksoi | rijst
  • Mojito Dessert
    ●●
    granite van rum | limoen sorbet | schuim van munt

7. BOSQ

  • Waddenzee Escabeche
    ●●
    Texelse schaal- en schelpdieren | tomaat | radijs
  • Mousse van Texelse Schapenkaas
    Zoetzure groenten | crostini van vijgenbrood
  • Texels wroetvarken BBQ
    ●●●
    zacht gesmoord en gegrild | gremolata | boontjessalade met rauwe ham | paddenstoelen
  • Texelse Appelcrumble
    ●●
    sorbet van groene appel | crème van “La Orochata” | gecarameliseerde noten

8. De Texelse Chocolaterie

  • Schaaltje gedrageerde noten en vruchten
  • Schaaltje bonbons en gedrageerde noten en vruchten
    ●●
  • Doosje met bonbon assortiment
    ●●●
  • Koker gedrageerde noten en vruchten
    ●●●

9. Koffiebranderij Texel

  • Espresso
  • Koffie
  • Cappuccino
  • Cortado
  • Thee
  • CascaraLemonade
    Gemaakt van gedroogde koffiebes
  • Diverse Zoetigheden
    ●●

10. Stokerij Texel

  • Zomerse cocktails met TX Gin en TX Wodka
    ●●
Stokerij Texel met hun Gin Tonic bar begint een echte traditie te worden op Texel Culinair. Zij serveren ook deze editie een mooie Texelse cocktail. Dit keer bestaat de Gin Tonic uit natuurlijk de TX Gin, een voor de Stokerij gemaakte vlierbloesem tonic met een fris bittertje, granaatappel, limoen en Texels bloemblaadje. Alleen op Texel Culinair: 2 kogertjes.

11. Restaurant Eigeweis

  • Tortellini
    ●●
    wilde brandnetel |schapen kaas|roomsaus van zee truffle
  • Feest varken
    ●●●
    Gegaarde varkenswang |peterselieolie | crème van avocado| gepofte wilde tomaatjes
  • Nagerechtje
    Donkere chocolademousse | nutella | crumble

12. De Jutter

  • Beter leven Kalfsroulade
    ●●●
    Kalfsroulade van het spit geserveerd met Zilte aardappel / Zeekraal Salade
  • Texelse Juttersbrownie
    Verrassende chocolade brownie gemaakt van het eiland ‘s beroemdste drankje.
Bourgondisch nostalgisch en het goede leven… zo omschrijft Café De Jutter zich het liefst. Vandaar dat we deze Culinair hebben gekozen voor het gerechtje “Gegrilde Kalfsroulade van de Spies!” Heerlijk bourgondisch gekruid beter leven Kalfsvlees van een grote grilspies boven de BBQ met een smokey BBQ saus. Dit gaat samen met een Zilte aardappelsalade met zeekraal, peterselie en rode uitjes. Met als dessert onze Jutter Brownie. Een luchtige brownie met Texels beroemde drankje.

13. Bistro 110

  • Tartaartje van gerookte zalm.
    Met augurk rucola rode ui en crème fraiche
  • Bon bon van carpaccio
    Met zongedroogd tomaatje oude kaas pijnboompitjes truffelmayonaise en rucola
  • Thema “FEEST” Gerechtje
    cheesecake met bosvruchtencoulis en slagroom
  • Texels Lamsstoofpotje
    ●●
    Grootmoeders recept!
  • Sate spies met satesaus
    ●●
    Onze topper!!

14. Anneke’s Kitchen

Anneke is een kok, gespecialiseerd in de Aziatische keuken, met nadruk op Indonesische gerechten. Ze heeft over de hele wereld gewerkt van Jakarta tot Canada, van zowel eigenaar tot het opzetten van restaurants voor diverse opdrachtgevers. Ze heeft een scala aan prijzen gewonnen met haar gerechten en creaties. Haar ambitie is om de Indonesische keuken de bekendheid en aanzien te geven die het verdient, naast haar gasten en studenten de best mogelijke culinaire ervaring mee te geven. Op dit moment werkt Anneke oa aan een boek over Indonesische Gastronomie voor professionals. Dit weekend zal ze diverse hoogstandjes serveren uit de Aziatische keuken.

Selamat Makan!

15. La Casserole

  • Gevulde Pastaschelp
    ●●

    Keuze uit:

    • Bolognese met geroosterde paprika en gegratineerd met Parmezaanse kaas
    • Ricotta spinazie en gegratineerd met Parmezaanse kaas
    • Hangop met zalm en zeekraal
  • Ticket to the Tropics
    ●●

    Gefrituurde Bounty met kokosijs en een saus van gekarameliseerde ananas

  • Oreo Happiness
    ●●

    Gefrituurde Oreo met vanille ijs en chocoladesaus

16. Paal 17 Op Weg

  • Spicy Donut
    ●●●
    kokkeltjes vlees | Hollandse garnalen| Zeekraal-aiolie
  • Brioche met Staartstuk (low&slow) van de Big Green Egg
    ●●●
    Frisee | gekarameliseerde witlof | BBQ mayonaise
  • Witte chocolade cheesecake
    framboos | champagne sorbet | knettersuiker bodem

17. Geen Idee

  • Texelse hamburger
    ●●●
    Keuze uit Texels lam of rund. Hamburgerbroodje | aardappel salade van keijser nieuwe Annabelle |gerookte paprikamayonaise
  • Feest kippetje
    ●●
    Gevuld broodje kip | limoen | gerookte paprikamayonaise
  • Nagerechtje
    Donkere chocolademousse | nutella | crumble

18. 1’Avenir

  • Zilte oliebol met Zeekraal
  • Oliebol Texekse boeren jongens
  • Beliner Oliebol met Advocaat
  • Proefglaasje Seumerfeugel withbier
  • Frank’s stoofpotje Texels weiderund
    ●●
  • Italiaans vanille roomijs met advocaat

19. Sjans

  • Terrine van gerookte zalm
    ●●
    mousse van hollandse garnalen | yoghurt dip
  • Barbarie eendenfilet
    ●●●
    gemarineerd en gegrild, confit van sjalotjes en paddestoelen | sesam-oystersaus
  • Crème brûlée van Duindoorn en caramel van Texels Blond
    ●●

20. Genieterij ’t Plein

  • Cocktail ’t Plein
    ●●●
    Feestelijke Texel culinair cocktail
  • Cadeautje van komkommer
    ●●●
    met een verrassende vulling
  • Zalmrolletje
    ●●
    Gerookte zalm, ricotta & een mix van verschillende verse kruiden
  • Krokantje van Texelse kaas
    ●●
    Met vijgenchutney & chips van serranoham (kan vegetarisch)
  • Italiaanse merengue
    Met gelei van Texelse jutter en rood fruit

21. Yamas

  • Scampi&Ouzo
    ●●
    Gebakken scampi’s afgeblust met ouzo, in tomatenroomsaus afgetopt met feta kaas
  • Zorba de kip!
    ●●
    Malse stukjes kipfilet afgeblust met witte wijn, in een mosterdroomsaus afgetopt met feta kaas
  • It’s all Greek to me!
    ●●●
    Griekse proeverij bestaande uit: onze welbekende lamskoteletjes, giros, Tzatziki. Geserveerd met een stukje Grieks pitabrood
  • Feta Saganaki
    Gebakken feta kaasje gedecoreerd met honing en sesamzaad. Heerlijke combinatie van zilt en zoet
  • Baklava
    ●●
    Huisgemaakt en traditioneel Grieks bladerdeeggebak gevuld met walnoten en honing
  • Proefglaasje Ouzo
    Van het wijnhuis Lazaridis. Een van de betere ouzo’s van Griekenland op dit moment! Hele zachte smaak met een heerlijke afdronk

22. Pure

  • Lolly van geitenkaas
    Met krokante zwarte olijven | vijgen compote | walnoot
  • Groentetaartje
    ●●
    Met mozzarella | cherry tomaat
  • Panna cotta
    ●●
    van vanille met popcorn en een schuim van cassis

23. Crêpes & Co

  • Solo
    • kaneelsuiker
    • gekruide kaas van Wezenspyk
    • caramel
  • Duo
    ●●
    • texelse aardbeien + nutella
    • banaan + caramel
    • ham + kaas
  • Special
    ●●●
    • vers fruit, lemoncurd, lavendel
    • kaneelappeltjes + slufterslokkie
  • Over the top FEEST crêpe
    ●●●

    Homemade Lemoncurd & marshmellow | Aardbeitjes van de Zelfpluktuin.