Oudeland opnieuw overall winnaar 2024
Texel Culinair 2024 een ode aan kleur
De negentiende editie van Texel Culinair staat in het teken van ‘Kleur’. Dit thema daagt chefs uit om hun creativiteit te laten zegevieren door middel van kleurrijke en innovatieve gerechten. In het weekend van 27 t/m 29 september 2024 gaan de chef-koks van ongeveer 20 restaurants de culinaire strijd aan voor de meest opvallende en smaakvolle themagerechtje waarbij de chef-koks koken zoveel mogelijk gebruik maken van Texelse ingrediënten.
Foto's 2023
Bekijk de foto's van Texel Culinair 2023!
Oudeland gekroond tot overall winnaar Texel Culinair 2023
The Juice Car en wederom Oudeland verdelen prijzen voor themagerechtje en beste gerechtje
Kook Atelier op Oost overall winnaar Texel Culinair 2022
Texels Goud en Hotel Restaurant Rebecca verdelen prijzen voor beste gerecht
De zeventiende editie van Texel Culinair is gewonnen door Kook Atelier Op Oost. Zij waren ook de overall winnaar van de vorige editie in 2019 en behouden deze positie nu, drie jaar na data. Alles klopte, uitstraling, beleving, gastvrijheid en natuurlijk hun heerlijke gerechtjes. Het beste gerechtje ging naar nieuweling Texels Goud voor hun Texels Goud Mini Kroketten. Beste themagerechtje werd gewonnen door Hotel Restaurant Rebecca uit De Waal met hun Paddenstoel met pompoen en venkel.
Texel Culinair op en top ‘Herfst’
De zeventiende editie van Texel Culinair staat in het teken van ‘Herfst’. Niet voor niets, want voor het eerst in de geschiedenis vindt ons evenement plaats in de herfst. De deelnemende chefs konden hun creativiteit volop laten stromen met heerlijke gerechten in dit thema. In het weekend van 23 t/m 25 september 2022 gaan de chef-koks van 19 restaurants de culinaire strijd aan voor de meest opvallende en smaakvolle themagerechtje waarbij de chef-koks koken zoveel mogelijk gebruik maken van Texelse ingrediënten. Texel Culinair trekt jaarlijks zo’n 15.000 bezoekers, waarvoor de koks honderden kleine gerechtjes maken. Drie dagen eten met een culinair tintje op sien Tessels, dat is Texel Culinair 2022.
Texel Culinair gaat voor 'no waste'
De 17e editie van Texel Culinair staat in het teken van ‘no waste’. In het weekend van 11 t/m 13 september 2020 gaan de chef-koks van 25 restaurants de culinaire strijd aan voor de meest opvallende en smaakvolle gerechtjes. De deelnemers presenteren ieder drie gerechtjes gemaakt van ingrediënten die ze normaliter niet gebruiken. Daarbij kiezen ze zoveel mogelijk voor Texelse producten en gooien ze zo min mogelijk weg. Drie dagen no waste eten met een lokaal, culinair tintje, dat is Texel Culinair 2020.
De winnaars van 2019
- Overall winnaar het Kook Atelier
- Categorie 'Themagerechtje' Hotel De Pelikaan
- Categorie 'Beste gerechtje' Restaurant BOSQ
De prijswinnaars van 2017 zijn bekend:
Overal Winnaar
1. Gusta
2. Strandpaviljoen Vijftien
3. CharpFood.tx
Thema Gerecht
Strandpaviljoen Vijftien overall winnaar Texel Culinair 2016
Daarmee verraste strandpaviljoen Paal Vijftien de jury op de dertiende editie van Texel Culinair. De jury koos het bedrijf unaniem tot winnaar. De aankleding – met aandacht voor de bezoeker – maken Paal Vijftien een dubbele winnaar,
Nieuwe en gevarieerde jurysamenstelling Texel Culinair 2016
De Koog, 25 augustus 2016 - Aan de jurytafel van de dertiende editie van Texel Culinair zit een bijzonder gevarieerd gezelschap van juryleden. Alle juryleden hebben twee dingen gemeen: de passie voor het eten en de liefde voor het eiland Texel.
Bermkruiden, wildpluk en Noordzeevis spil op Texel Culinair 2016
De dertiende editie van Texel Culinair is dit jaar van 9 t/m 11 september en heeft als thema ‘Noordzeevis’. Samen met bermkruiden en wildpluk vormen deze vissen uit eigen wateren het thema van Texel Culinair 2016.