Skip to main content

Strandpaviljoen Vijftien overall winnaar Texel Culinair 2016

Daarmee verraste strandpaviljoen Paal Vijftien de jury op de dertiende editie van Texel Culinair. De jury koos het bedrijf unaniem tot winnaar. De aankleding – met aandacht voor de bezoeker – maken Paal Vijftien een dubbele winnaar,

ze nemen ook de eerste prijs in de categorie Restaurants. "Chef-kok Paul Witte heeft de wildpluk gevonden op de plekken waar zijn grootmoeder dat ook deed. Die passie waarderen we met de jury. De hele stand ademt hospitality uit; met ambachtelijk gebakken brood, een goede uitleg van alle gerechten waar zoveel aandacht aan is besteed en een geolied team. De verdiende overall winnaar van Texel Culinair 2016," vertelt Willem Hemelraad, coördinator van de jury en Texelse Bourgondiër over de deelname van Paal Vijftien.

Noordzeevis en wildpluk zijn de ingrediënten voor het themagerecht, waar meer dan de helft van de deelnemers gehoor aan heeft gegeven. Deelnemer WaddenOester.tx won in deze categorie met zijn gerookte schar, knolselderij, wilde venkelbloemen en inktvisinkt de eerste prijs.

Restaurant De Kroontjes heeft dit jaar de publieksprijs gewonnen voor hun Coq au Vin, het kipgerecht van Felix Wilbrink. Tweede prijs was voor de Kalfssukade van De Taveerne en derde in rij was de Texels Pulled Beef van Eigeweis. Volgens het publiek pasten deze gerechtjes het beste bij een Texels biertje.

Paal Vijftien, Bos en Duin en Pakhuus zijn achtereenvolgens op nummer 1, 2 en 3 in de categorie Restaurants geëindigd. The Bully Texel & PEEK Streetfoodbar, Anneke's Kitchen en WaddenOester.tx zijn tot nummers 1, 2 en 3 gekozen in de categorie Eetcafés & Diversen. In de categorie thema staan WaddenOester.tx met z'n gerookte schar, Paal Vijftien met het 'KleinegGeitje toe' plus de 'Oester op het strand' en de harderfilet van Brasserie TX op nummers 1, 2 en 3.