Skip to main content

Welkom bij
culinair evenement

Texel Culinair

Texel Culinair is een driedaags culinair evenement in het centrum van De Koog. Groots maar met lokale gezelligheid, waar we 'Proeven op sien Tessels'!

 

Thema

Ieder jaar kent Texel Culinair een thema. Het thema is een ingredient dat gebruikt wordt in een gerecht dat maximaal € 3,50 mag kosten. Een bijzonder gerechtje voor iedereen dus. 

Het thema voor Texel Culinair 2024 is …..Kleur! Dit jaar nodigen we culinaire meesters uit om hun gerechten een extra kleurrijke draai te geven. Denk aan schitterende kruiden, eetbare bloemen en de meest kleurrijke groenten en fruit die onze gerechten niet alleen een feest voor het oog maken, maar ook een boost geven aan onze gezondheid met een diversiteit aan vitamines en mineralen. Uiteraard met een Texelse twist, want Texel Culinair draait natuurlijk om ‘proeven op sien Tessels!’

 

De winnaars van 2023

Winnaars gefeliciteerd!
Ook wil de organisatie Texel Culinair 2023 de deelnemers, gasten, artiesten, sponsors, vrijwilligers en iedereen die een steentje heeft bijgedragen aan deze fantastische editie bedanken.

We hebben er met z’n allen een echt feest van gemaakt! Tot volgend jaar.

Oudeland Texel

Hotel Restaurant Rebecca

Texels Goud

'T Plein

 • De overall winnaar 2023:

  Oudeland Texel

   

 • Categorie “Themagerechtje”:

  The Juice Car

 • Categorie “Beste Gerechtje”:

  Oudeland Texel

Graag tot 27, 28 en 29 september 2024

 

Proeven op sien Tessels
Een impressie van vorige edities

Texel Culinair wordt mede mogelijk gemaakt door: