bekendmaking_thema_Middel.jpg

De negentiende editie van Texel Culinair staat in het teken van ‘Kleur’. Dit thema daagt chefs uit om hun creativiteit te laten zegevieren door middel van kleurrijke en innovatieve gerechten. In het weekend van 27 t/m 29 september 2024 gaan de chef-koks van ongeveer 20 restaurants de culinaire strijd aan voor de meest opvallende en smaakvolle themagerechtje waarbij de chef-koks koken zoveel mogelijk gebruik maken van Texelse ingrediënten.

Lees verder

Kook_Atelier_Op_Oost.jpeg

Texels Goud en Hotel Restaurant Rebecca verdelen prijzen voor beste gerecht

De zeventiende editie van Texel Culinair is gewonnen door Kook Atelier Op Oost. Zij waren ook de overall winnaar van de vorige editie in 2019 en behouden deze positie nu, drie jaar na data. Alles klopte, uitstraling, beleving, gastvrijheid en natuurlijk hun heerlijke gerechtjes. Het beste gerechtje ging naar nieuweling Texels Goud voor hun Texels Goud Mini Kroketten. Beste themagerechtje werd gewonnen door Hotel Restaurant Rebecca uit De Waal met hun Paddenstoel met pompoen en venkel.

Lees verder

LiselotteSchoo_TXCulinair_15-09-2019-66-Klein.JPG
  • Overall winnaar het Kook Atelier
  • Categorie 'Themagerechtje' Hotel De Pelikaan
  • Categorie 'Beste gerechtje' Restaurant BOSQ
herfst.jpg

De zeventiende editie van Texel Culinair staat in het teken van ‘Herfst’. Niet voor niets, want voor het eerst in de geschiedenis vindt ons evenement plaats in de herfst. De deelnemende chefs konden hun creativiteit volop laten stromen met heerlijke gerechten in dit thema. In het weekend van 23 t/m 25 september 2022 gaan de chef-koks van 19 restaurants de culinaire strijd aan voor de meest opvallende en smaakvolle themagerechtje waarbij de chef-koks koken zoveel mogelijk gebruik maken van Texelse ingrediënten. Texel Culinair trekt jaarlijks zo’n 15.000 bezoekers, waarvoor de koks honderden kleine gerechtjes maken. Drie dagen eten met een culinair tintje op sien Tessels, dat is Texel Culinair 2022.

Lees verder

Oudeland.jpeg
The Juice Car en wederom Oudeland verdelen prijzen voor themagerechtje en beste gerechtje
De achttiende editie van Texel Culinair is gewonnen door Oudeland. Na een weekend vol smaakvolle lekkernijen, verrassende gerechten en opgetogen gasten, zijn zondagavond de prijzen uitgereikt. Oudeland is uitgeroepen tot de overall winnaar van Texel Culinair 2023. Alles klopte, uitstraling, beleving, gastvrijheid en natuurlijk hun heerlijke gerechtjes. Het beste gerechtje ging ook naar Oudeland voor hun Oesterzwam met koffie. Beste themagerechtje werd gewonnen door The Juice Car met hun Torta Della Nonna.
 

Lees verder

thema-foto.jpg

De 17e editie van Texel Culinair staat in het teken van ‘no waste’. In het weekend van 11 t/m 13 september 2020 gaan de chef-koks van 25 restaurants de culinaire strijd aan voor de meest opvallende en smaakvolle gerechtjes. De deelnemers presenteren ieder drie gerechtjes gemaakt van ingrediënten die ze normaliter niet gebruiken. Daarbij kiezen ze zoveel mogelijk voor Texelse producten en gooien ze zo min mogelijk weg. Drie dagen no waste eten met een lokaal, culinair tintje, dat is Texel Culinair 2020.

 

Lees verder