bermkruiden.JPG

Bermkruiden, wildpluk en Noordzeevis spil op Texel Culinair 2016

De dertiende editie van Texel Culinair is dit jaar van 9 t/m 11 september en heeft als thema ‘Noordzeevis’. Samen met bermkruiden en wildpluk vormen deze vissen uit eigen wateren het thema van Texel Culinair 2016.

Alle ingrediënten komen van het eiland en uit de zee waardoor dit typisch Texelse amuse een gevarieerde smaakbeleving wordt. Op 4 juli 2016 beginnen de koks van alle deelnemende Texelse restaurants al met de voorbereidingen op de inspiratie dag onder leiding van chef-koks Ronald Kroon (Restaurant de Kroontjes) en Robin Koenen (Brasserie Bos en Duin). Texel Culinair trekt jaarlijks zo’n 15.000 bezoekers, waarvoor de koks honderden kleine gerechtjes maken. Drie dagen eten met een culinair tintje op Texel Culinair.


Inspiratie dag
Naar verwachting zullen zo’n twintig deelnemende restaurants een thema gerechtje presenteren tijdens Texel Culinair. “Voor de meeste chef-koks is de Noordzeevis geen onbekende, maar bermkruiden en wildpluk is een nieuw fenomeen,” vertelt Valerie Jongeneel van Texel Culinair. Op deze inspiratie dag vertelt Stan Boon, beheerder van de kruiden en beeldentuin en gastheer van deze dag, meer over wat er zoal te plukken valt en kan iedereen proev

Tijdens Texel Culinair kan iedere deelnemer zijn of haar culinaire interpretatie van het thema laten proeven. Om de variatie aan gerechtjes tijdens het gehele evenement hoog te houden, moeten deelnemers vooraf de te presenteren gerechtjes vastleggen bij de organisatie. Naast de culinaire verfijning zijn ook de vriendelijke prijzen van de gerechtjes een gezonde drijfveer voor de koks om het niveau van Texel Culinair nog verder te laten groeien.

Over Texel Culinair
Texel Culinair is een jaarlijks terugkerend evenement waar alleen Texelse restaurants aan deelnemen. Het grootste culinaire evenement van het eiland vindt dit jaar plaats 9, 10 en 11 september in De Koog op Texel. Deelnemende restaurants hebben ieder drie gerechtjes; een voor-, hoofd- en nagerechtje. Tijdens deze 13e editie hebben zich meer dan 30 restaurants aangemeld. ‘Kôgertjes’ zijn het betaalmiddel op Texel Culinair. Deze zijn tijdens het evenement verkrijgbaar in De Koog en kosten € 2,- per stuk. Texel Culinair wordt mede mogelijk gemaakt door Horeca groothandel Sligro en de Texelse Bierbrouwerij.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie over dit persbericht of voor beeldmateriaal kunt u contact opnemen met de persvoorlichtster van Texel Culinair, Marike Timmermans (06 – 505 282 33) of met de organisatie van Texel Culinair Valerie Jongeneel (06 – 2048 4139) of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Voor accommodatie kunt u terecht bij de VVV van Texel in Den Burg of opwww.texel.net.