Kook_Atelier_Op_Oost.jpeg

Kook Atelier op Oost overall winnaar Texel Culinair 2022

Texels Goud en Hotel Restaurant Rebecca verdelen prijzen voor beste gerecht

De zeventiende editie van Texel Culinair is gewonnen door Kook Atelier Op Oost. Zij waren ook de overall winnaar van de vorige editie in 2019 en behouden deze positie nu, drie jaar na data. Alles klopte, uitstraling, beleving, gastvrijheid en natuurlijk hun heerlijke gerechtjes. Het beste gerechtje ging naar nieuweling Texels Goud voor hun Texels Goud Mini Kroketten. Beste themagerechtje werd gewonnen door Hotel Restaurant Rebecca uit De Waal met hun Paddenstoel met pompoen en venkel.

De zeventiende editie stond in het teken van ‘Herfst’. Niet voor niets, want voor het eerst in de geschiedenis vindt ons evenement plaats in de herfst. De deelnemende chefs konden hun creativiteit volop laten stromen met heerlijke gerechten in dit thema.

Miko Honingh, voorzitter Texel Culinair: “Het was een weekend genieten, na drie jaar afwezigheid. Bezoekers, restaurants, juryleden en vrijwilligers samen hebben er echt een feest van gemaakt. Wij hebben met volle teugen genoten. We waren voor het eerst op een andere datum in september, maar het weer was fantastisch en de sfeer wat geweldig!”