Oudeland.jpeg

Oudeland gekroond tot overall winnaar Texel Culinair 2023

The Juice Car en wederom Oudeland verdelen prijzen voor themagerechtje en beste gerechtje
De achttiende editie van Texel Culinair is gewonnen door Oudeland. Na een weekend vol smaakvolle lekkernijen, verrassende gerechten en opgetogen gasten, zijn zondagavond de prijzen uitgereikt. Oudeland is uitgeroepen tot de overall winnaar van Texel Culinair 2023. Alles klopte, uitstraling, beleving, gastvrijheid en natuurlijk hun heerlijke gerechtjes. Het beste gerechtje ging ook naar Oudeland voor hun Oesterzwam met koffie. Beste themagerechtje werd gewonnen door The Juice Car met hun Torta Della Nonna.
 
 
De achttiende editie stond in het teken van ‘Pittige tijden’. Een thema waarmee deelnemende chefs hun creativiteit volop kunnen laten stromen in heerlijke gerechten ‘lekker pittig’. Want het zijn pittige tijden, niet alleen in de wereld om ons heen, maar ook op ons bord. Uiteraard met een Texelse twist, want Texel Culinair draait natuurlijk om ‘proeven op sien Tessels!’
 
Overall winnaar
"De beslissing was niet gemakkelijk, want de concurrentie was dit jaar bijzonder sterk," aldus Rik Jansma, voorzitter van de jury van Texel Culinair. "Oudeland wist zich echter te onderscheiden met hun buitengewone gerechten en onberispelijke service." Met hun Oesterzwam met koffie als een van hun vele hoogtepunten tijdens het festival, heeft Oudeland de harten van zowel fijnproevers als culinaire experts veroverd.
 
Overige prijzen
Tijdens Texel Culinair 2023 werden ook andere opvallende prestaties gevierd. The Juice Car werd erkend voor het meest creatieve themagerecht, terwijl Oudeland ook het beste gerechtje van het festival creëerde, dat de gasten betoverde. "Het is een buitengewone eer om erkend te worden als de overall winnaar van Texel Culinair 2023," zegt Oudeland. "Dit is het resultaat van hard werken, toewijding en de passie die ons team in elk gerecht stopt. We zijn dankbaar voor de steun van onze gasten en het vertrouwen van de jury."
 
De wedstrijd
De nieuwe vijfkoppige deskundige jury had het lastig dit jaar. Zondag 24 september om 17.00 uur maakten zij de winnaars bekend. De jury bestond dit jaar uit Vanja van der Leeden, Susan Aretz, Gijsbregt Brouwer, Rik Jansma en René Wind.